Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Norrtäljes förebyggande trygghetsarbete skapar förutsättningar

9 oktober 2017

Under måndagen besökte Trygghetskommissionen Norrtälje kommun för att inspireras och ta del av hur kommunen jobbar med förebyggande trygghetsarbete.

Trygghetskommissionen_171009

Under måndagen besökte Trygghetskommissionen, med ordförande Fredrik Reinfeldt i spetsen, Norrtälje kommun för att höra hur man kan arbeta framgångsrikt med förebyggande trygghetsarbete. Kommissionen togs emot av kommunalråden Ulrika Falk (S) och Ingrid Landin (MP) som tillsammans med flera höga tjänstemän och polisen berättade hur kommunen arbetar strategiskt och övergripande genom Trygg i Norrtälje kommun, och hur man genom samverkan skapar ett tryggare samhälle för alla invånare.

– Vi har under flera år arbetat övergripande med förebyggande trygghetsarbete i Norrtälje kommun, med bra resultat. Att ett nationellt initiativ som Trygghetskommissionen vill höra hur vi jobbar är förstås ett kvitto på att det vi gjort haft effekt, säger Ulrika Falk, kommunalråd (S) och kommunstyrelsens ordförande.

Ämnen som togs upp under dagen var bland annat det gemensamma arbetet med Trygg skola och hur Norrtälje kommun långsiktigt planerar för att bygga hållbara bostäder för alla enligt konceptet Bo Tryggt. Lokalpolisområdeschefen Björn Cewenhjelm betonade också hur effektiv och unik samverkan i Norrtälje är, med samma mål och gemensam struktur och plattformar

– Det finns en stor social kontroll i Norrtälje och en stor vilja att jobba med trygghetsfrågan, Björn Cewenhjelm.

Trygghetskommissionen är tillsatt av branschorganisationen Svensk Försäkring. Under ledning av Fredrik Reinfeldt ska den oberoende expertkommissionen analysera utvecklingen av vardagsbrottsligheten och föreslå åtgärder för att motverka brottslighet och minska otryggheten i samhället. Senast den 1 juni 2018 ska kommissionen redovisa uppdraget i form av en slutrapport.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.