Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Roslagens skald hyllas i ny bok

11 oktober 2017

Einar Malm är en av Roslagens mest kända poeter och nu samlas hans arbete i en ny bok. På lördag blir det föreläsning och bokrelease.

Stadsbiblioteket Einar Malm bok

Lördagen den 14 oktober släpps den nya samlingen av Einar Malms poesi. Det blir föreläsning och boksläpp på stadsbiblioteket.

Norrtälje biblioteks förlag har hittills gett ut sex böcker i egen regi, samtliga med anknytning till Roslagen och Norrtälje kommun. Nu är det dags för den sjunde boken, och den här gången är det ett urval av poeten Einar Malms samlade verk som får ny spridning, tack vare litteraturvetaren Tom Hedlund. Det är Hedlund som sammanställt materialet i boken som har titeln ”Jag bor i asparnas blåst” och kommer ut på lördag.

Klockan 15:00 lördagen den 14 oktober kommer Tom Hedlund och författaren Staffan Söderblom till stadsbiblioteket i Norrtälje och berättar om Einar Malms produktion, och presenterar samtidigt den nya boken. I samband med lördagens föreläsning finns möjlighet att köpa boken på plats.

- Einar Malm skrev en tekniskt skicklig poesi och var särskilt en bra naturskildrare, säger Peter Appelgren, enhetschef för Norrtälje bibliotek.

Tidigare har Norrtälje biblioteks förlag gett ut bland andra fotoboken ”Förr om åren”, som samlar gamla fotografier från olika platser i kommunen. Boken gjorde stor succé när den kom ut för ungefär ett år sedan. Och nu är det snart dags för uppföljaren ”Minns ditt Norrtälje”. Den här gången kommer fotoboken att visa gamla bilder från Norrtälje stad, och liksom tidigare uppmanas roslagsborna att låna ut sina bilder inför bokproduktionen.

Den 21 oktober blir det en stor insamlingsdag på stadsbiblioteket, då besökarna kan ta med sina gamla fotografier och få dem inscannade på plats. Den nya fotoboken är tänkt att komma ut lagom till julen 2018.

Men det hinner komma fler spännande böcker innan dess: i november är det dags för releasefest för nya fotoboken ”Närkontakt” av naturfotografen Leif Gustavsson, även den utgiven av Norrtälje bibliotek förlag.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.