Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Räddningstjänsten i Norrtälje kommun nominerad till Svenska Jämställdhetspristet 2018

10 oktober 2017

Forum Jämställdhet nominerar räddningstjänsten i Norrtälje kommun till Svenska Jämställdhetspriset 2018. Det är ett resultat av ett långsiktigt arbete för jämställdhet och ökad mångfald inom yrket.

Medarbetare vid räddningstjänsten

I en mansdominerad bransch där endast runt fem procent utgörs av kvinnor har Räddningstjänsten i Norrtälje kommun lyckats öka antalet kvinnliga sökande med tusen procent (!) och tvärtemot den negativa nationella trenden ökat det totala antalet sökande med 250%. Med ett förändrat budskap och fokus samt nyttjande av nya kanaler har en bredare målgrupp nåtts. Under parollen "en räddningstjänst för alla" jobbar de medvetet med en inkluderande kommunikation kring yrket.

På ett år har antalet kvinnliga sökande ökat från 3 till 33. Nu är en av fyra som anställs kvinnor.

– I kommunen bor både kvinnor och män. När invånarna möter räddningstjänst-personal av olika kön och olika bakgrund, skapar det trygghet, säger kommunstyrelsens ordförande Ulrika Falk (S).

Den positiva trenden håller i sig och arbetet fortsätter att utvecklas kontinuerligt, bland annat med uppskattade prova-på-dagar för kvinnor.

– Vi är mycket mycket stolta och glada över att Vår Räddningstjänst nominerats för sitt systematiska arbete för en jämställd organisation. Jämställdhet är en av de viktigaste delarna för att säkerställa hög kvalité när vi levererar välfärdstjänster till våra invånare, säger kommundirektör Ulla-Marie Hellenberg.

Svenska Jämställdhetspriset delas årligen ut till en aktör som genom sin verksamhet bidragit till ett mer jämställt samhälle. Arbetet med att bedöma vilka bidrag som går vidare till nästa steg i processen har påbörjats och på Forum Jämställdhet den 6-7 februari i Karlstad kommer vinnaren att offentliggöras.

Läs mer om nomeringen på Forum Jämställdhet.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.