Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hamnbron stängs av från och med måndag den 16 oktober

9 oktober 2017

Den 16 oktober kommer Hamnbron att spärras av för genomfart på Roslagsgatan i båda riktningar mellan Rögårdsgatan och Badstugatan. Avstängningen gäller upp till sex veckor och kommer att innebära en omfattande omdirigering av trafiken genom staden.

 

Uppdatering 2017-10-18: Enkelriktningen på Rögårdsgatan vänds

För att styra trafiken kommer enkelriktning på Rögårdsgatan vändas idag 2017-10-18, så att man kan köra från Lilla torget mot Roslagsgatan. Från Roslagsgatan kan man fortfarande köra in men endast till parkeringen utanför Åtellet. Detta kommer att pågå så länge Roslagsgatan utanför Åtellet är avstängd för schakt och beräknas vara klart den 24 november.

Varför stängs Hamnbron av?

Anledningen till avstängningen är schaktnings- och VA-arbeten i Roslagsgatan. Hur länge avstängningen kommer att pågå beror på vad entreprenören hittar i marken som inte finns med i befintliga handlingar. Även efter avstängningen kommer framkomligheten vara begränsad på Roslagsgatan under vintern och våren. 

Hur tar jag mig fram?

Du som går eller cyklar kommer att kunna ta dig till fots genom det avstängda området. Kör du bil genom Norrtälje hänvisas du till Estunavägen och Stockholmsvägen. Omledning av trafiken kommer att ske bland annat i korsningen Bergsgatan och Gustav Adolfs väg, samt i fyrvägskorsningen mellan Vegagatan, Billborgsgatan och Roslagsgatan.

Vilka tider kommer arbetet att ske?

Entreprenören har möjlighet att arbeta vardagar 07.00–22.00 och helger 08.00–17.00. Bullriga schakt- och VA-arbeten utförs vardagar 07.00–19.00 och eventuellt vid behov av forcering helger mellan 09.00–17.00. Måndag 16 oktober startar rivning av asfalt i Roslagsgatan, vilket utförs av NCC. 

Samtliga verksamheter som direkt påverkas av avstängningen har blivit informerade.

Vill du veta mer?

Behöver du mer information, kontakta kommunens ansvariga projektledare:
Rickard Zander
Projektledare

0176-71306
rickard.zander@norrtalje.se

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.