Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Beslutat: Ensamkommande unga får bo kvar i kommunen under asylprocessen

5 oktober 2017

Socialnämnden har den 5 oktober beslutat att låta de ensamkommande unga som anvisats till kommunen och som fyller 18 eller får sin ålder uppskriven får bo kvar i kommunen under asylprocessen. Beslutet berör 35 ensamkommande unga och gäller fram till 30 juni 2018.

- Det är självklart att vi tar ansvar för ungdomarna som är anvisade till Norrtälje kommun. Vi gör det vi kan för att ungdomarna ska få behålla sina värdefulla sociala nätverk vilket är positivt för deras integration och välmående. Beslutet innebär även att de medel som regeringen avsatt används till det ändamål som det är tänkt, säger Ingrid Landin (MP), kommunalråd och socialnämndens ordförande.

Regeringen har beslutat att fördela ett tillfälligt kommunbidrag till samtliga kommuner i landet för att göra det möjligt för ensamkommande unga att bo kvar i kommunen. Det är upp till varje kommun att besluta hur det tillfälliga bidraget ska användas.

–    Nu får ungdomarna möjlighet att gå kvar i skolan i en trygg och bekant miljö, säger Ingrid Markström (S), 1:a vice ordförande i socialnämnden.

       Idag bor de flesta i den aktuella målgruppen på kommunala HVB-boenden. Bedömningen är att ett HVB – boende kan omvandlas till logiboende men även andra boendelösningar är möjliga.  Ett logiboende fungerar i praktiken som en enklare form av stödboende.

– Vi är nöjda att tillsammans tagit detta beslut som är det bästa för dessa ungdomar, säger Kule Palmstierna (C), ledamot i socialnämnden.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.