Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Visning av järnåldersutgrävningen på Grossgärdet torsdag den 13 juli kl. 13:00

12 juli 2017

Grossgärdet Norrtälje Mötesplats Utgrävning

Välkommen på visning av utgrävningsplatsen på Grossgärdet (Frötuna 173) vid sydvästra infarten till Norrtälje torsdag den 13 juli kl 13.00.

Utgrävningen är en järnåldersboplats i Norrtälje från ca. 500 f.Kr. till 1050 e.Kr. Du får lära dig mer om arkeologi samt mycket om hur Norrtäljeborna levde och närde sig här under järnåldern. Efter en tidigare delundersökning vet vi att boplatsen åtminstone omfattar en gård som var i bruk under yngre järnålder, närmare bestämt Vendeltid ca. 550 e.Kr till 750 e.Kr.

Inga förkunskaper krävs och visningen är gratis, så passa på att få en ovanlig sommarupplevelse och samtidigt lär du dig kanske något nytt!

Klicka här för att se en karta där möteplatsen är markerad. Notera att parkeringsmöjligheter är begränsade, så enklast är att ta sig till platsen är till fots eller med cykel.

Hjärtligt välkomna önskar arkeologerna på KM!
Stiftelsen Kulturmiljövård
www.kmmd.se

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.