Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Rodengymnasiet på workshop hos Futuregames

10 maj 2017

Lärare från teknikprogrammet och estetiska programmet på Rodengymnasiet deltog i en workshop hos yrkeshögskolan Futuregames. Där fick de lära sig om spelprogrammering. Nu planeras ett samarbete mellan Futuregames och de två programmen på Rodengymnasiet.

Natalie Ek, UX designer

Lärare från Rodengymnasiets teknikprogram och blivande estetiska program Estetik/Media har deltagit i Futuregames workshop. Programinriktningarna planerar att ingå ett samarbete med Futuregames för att inspirera och utbilda elever med intresse inom spelutveckling.

Futuregames är en eftergymnasial utbildning inom dataspelsutveckling. De utbildar framtida spelutvecklare för anställning inom dataspelsbranschen. Under workshopen föreläste branschfolk bland annat om spelutvecklingshistorik, framtidsvisioner och vilka kunskaper/egenskaper de söker vid rekrytering.

Samtliga gymnasieskolor med avtalat samarbete kommer att erbjudas besök, stöd och råd av Futuregames utbildare.    

Natalie Ek är UX designer på företaget DICE. Dataspel förknippas ofta med E-sport spel (typ Counter Strike) men är viktigt inom till exempel pedagogik, sjukvård och äldreomsorg. Hon berättar att ett av deras mål är att öka antalet kvinnor inom branschen. Upp till 7 års ålder är intresset för dataspel lika mellan könen. Sedan tappar tjejerna intresset mer och mer medan intresset bland killar ökar. Lite kuriosa är att Natalie och hennes tjejlag var Counter Strike världsmästare 2006. 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.