Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Hundra språk och tusen färger på Förskolans dag

18 maj 2017

Idag firas Förskolans dag i hela Sverige, för att uppmärksamma förskolans viktiga arbete och bejaka barns kreativitet och fantasifulla uttryckssätt. Välkommen att delta, firandet pågår fram till klockan 15.

Kapilärkraft

Kapillärkraften gör att blommor slår ut i vattnet

Alla barn har rätt att bli hörda och sedda och vi vuxna behöver vara lyhörda för deras egna språk och uttrycksformer. I förskolan, som är första steget i barnens utbildning, är uppdraget också att låta dem utforska nya sätt att uttrycka sig och upptäcka rikedomen i att det finns många språk och sätt att vara människa. I vår kommun finns 67 förskolor och 31 av dem drivs i kommunal regi.

Sedan 2016 arbetar kommunens förskolor i ett gemensamt projekt med namnet Tusen färger, för att öka kunskapen hos personalen om förhållningssätt och metoder som bejakar mångfald. Temat går igen då de nu firar Förskolans dag på följande platser:

  • Lilla torget i Norrtälje
  • Hallstaviks bibliotek
  • Ute på förskolorna i Rimbo

 Missa inte chansen att besöka våra förskolor på dessa platser idag mellan klockan 9 och 15. Du kommer att få möta barn och pedagoger och ta del av deras olika färgglada projekt. Varmt välkommen!  

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.