Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sveriges skolledare lär av Hallsta skola

7 april 2017

Vad krävs när Sveriges elever får programmering på schemat? Idag fredag spelar Skolverket in en film på Hallsta skola, som blir del av höstens utbildningspaket för rektorer i Sverige.

Maria Källmark Molitor och Martin Einarsson, skolledare på Hallsta skola, har blivit tillfrågade av Skolverket att medverka i en film om hur man kan leda digitalisering på en skola. De ska visa och berätta om hur de tänker, leder och skapar förutsättningar för att alla elever från förskoleklass till årskurs 9 lär sig grunderna i programmering och kodning. Filmen spelas in idag och kommer att finnas på Skolverkets webbplats från hösten, som en del av ett utbildningspaket vid namn Leda digitalisering. Lärarna Pia Johansson och Joakim Wijkander har en ledningsfunktion i Hallsta skolas arbete med digitalt lärande och medverkar också i filmen. 

Vi ska prata ihop oss och ta fram en plan för hur det digitala lärandet ska ledas framåt, det är det som ska filmas. Det är jättekul och spännande att vår arbetsprocess blir synlig för andra! säger Martin Einarsson, biträdande rektor.


Högre krav i läroplaner och kursplaner

Regeringen har reviderat grundskolans, gymnasieskolans och vuxenutbildningens läroplaner och flera kursplaner för att stärka den digitala kompetensen hos Sveriges elever. Förändringarna träder i kraft 1 juli 2018 och innebär bland annat:

  • Att programmering införs som ett tydligt inslag i flera ämnen i grundskolan
  • Att eleverna blir stärkta i sin förmåga till källkritik
  • Att eleverna ska kunna lösa problem och omsätta idéer i handling på ett kreativt sätt med användning av digital teknik

Norrtälje kommuns grundskolor och gymnasiet har arbetat länge med digitalt lärande och de nya nationella riktlinjerna bekräftar att vi var rätt ute. Det är verkligen hedersamt att få medverka i Skolverkets utbildningssatsning för rektorer och lärare säger Maria Källmark Molitor, rektor på Hallsta skola.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.