Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Skolbuss körde av vägen på grund av plötsligt sjukdomsfall

12 april 2017

Måndagens olycka med skolbussen i Lohärad slutade bra, men visar på allvarlig säkerhetsbrist.

Olyckan som skedde på Lohäradsvägen på måndagen, berodde på att skolbussens chaufför plötsligt insjuknade. Bussen, som var på väg till Svanberga skola, rullade baklänges en liten bit och stannade mot ett stenröse i ett dike. Ingen av de tretton barnen blev skadad.

Vi har tagit emot en handfull synpunkter på just denna skolskjutstur de senaste månaderna.  Samtliga synpunkter har kommit från föräldrar och har handlat om kvalitetsbrister, vilka vi har vidarebefordrat till entreprenören Roslagstaxi AB. Roslagstaxi har varit lyhörda och åtgärdat bristerna. Idag träffade vi Roslagstaxi AB i ett samtal, eftersom måndagens olycka var av allvarlig karaktär och innebar en säkerhetsrisk för barnen.


På mötet kom vi överens om:

  • Roslagstaxi tar inom kort fram ett förslag till tillägg till avtalet med Norrtälje kommun, där det framgår hur de tar ansvar för att chaufförerna genomgår regelbundna hälsokontroller 
  • Roslagstaxi ser tillsammans med sin underleverantör Roslagsbuss AB över personalplaneringen på aktuell tur

Jag är nöjd med responsen från Roslagstaxi AB, säger Norrtälje kommuns upphandlingschef Peder Stenström. De förstår allvaret och har svarat upp mot våra krav på säkerhet för barnen.

 

Idag har fyra hjältar fått varsitt påskägg, säger Inger Langetz, rektor på Svanberga skola. De öppnade dörrarna, tog hand om yngre kamrater, ringde 112 och såg till att chauffören fick hjälp. Fantastiska barn!

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.