Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Nu söker vi kontaktfamiljer/kontaktpersoner, familjehem och jourhem

12 april 2017

Har du lite trygghet över? Just nu är behovet stort av kontaktfamiljer/kontaktpersoner, familjehem och jourhem. Du som vill veta mer om de olika uppdragen är varmt välkommen att boka in ett möte med oss.

Som kontaktperson träffar du ett barn eller en ungdom vanligtvis på fritiden någon eller några kvällar i veckan eller på helgerna. Du blir en ”vuxen kompis” som barnet eller ungdomen kan prata och hitta på fritidsaktiviteter med. 

Som familjehem öppnar du upp ditt hem och din familj för ett barn eller en ungdom. Du samarbetar med socialtjänsten och tillgodoser barnets behov av kontakt med sina anhöriga.

Ett jourhem är ett hem som med kort varsel kan ta emot barn och ungdomar. Barnet eller ungdomen stannar i hemmet under en utredningstid, i väntan på att få komma till ett familjehem eller flytta hem igen. 

 

Vill du bli kontaktfamilj, familjehem eller jourhem?

Om du och din familj vill bli familjehem eller jourhem kan du fylla i en intresseanmälan för uppdraget här, så kommer du att bli kontaktad av oss. Du kan också ringa oss på 0176-711 31 för att boka in en personlig träff med medarbetare på vår familjehemsenhet som gärna berättar mer om de olika uppdragen. Vi välkomnar alla typer av familjer och bakgrunder.

För att försäkra oss om att de barn och ungdomar vi placerar får det bra i sina familjehem ingår alltid hembesök, intervjuer, referenstagning och kontroll i olika register i våra utredningar. 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.