Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

God, hälsosam och hållbar mat i kommunens kök

24 april 2017

Vi erbjuder goda, näringsriktiga och lustfyllda måltider som lagas nära gästen och bidrar till hållbar utveckling.

Mat på förskolan

I Norrtälje kommun serveras dagligen ca 9 000 offentliga måltider inom vård, förskola, skola och gymnasium. Maten lagas i över trettio tillagningskök.

För att tydliggöra intentionerna och fungera som stöd för upphandling, inköp, tillagning och servering, beslutade kommunfullmäktige i juni 2016 om en kostpolicy som finns att läsa här. Den inleds med visionen ovan och vill möta invånarnas allt starkare önskemål om hälsosamma måltider med hög kvalitet vad gäller råvarornas miljöpåverkan och ursprung.
 

Jag är stolt över att vi nu börjar tänka mer klimatsmart med säsongsanpassade menyer och minskat matsvinn. Allt fler ekologiska och rättvisemärkta råvaror är viktigt eftersom vi är en stor aktör som verkligen kan göra skillnad, säger Ingrid Landin (MP).  


Kostpolicyns styrka är att vi får mer svensk mat i våra skolor och omsorg, säger Anders lander (C). Allt kött vi serverar i kommunen ska komma från djur som haft det bra. Baskraven i policyn innebär att inga svansar kuperas på grisarna och att korna får gå ute och beta på somrarna. De avancerade kraven innebär att antibiotika inte får ges till friska djur.


Den mat vi serverar till barn i förskola och skola ska inte bara vara god och nyttig - måltiden är också viktig för att våra barn ska trivas i skolan och få goda matvanor, säger Olle Jansson (S).   


Frågor om kostpolicyn besvaras av:

Anna Pedersen, enhetschef måltidsverksamheten, Norrtälje kommun; 
e-post: anna.pedersen@norrtalje.se, telefon: 0176 284164

Niclas Gerdsling, enhetschef måltidsenheten, Tiohundra
e-post: niclas.gerdsling@tiohundra.se, telefon: 0176 327402

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.