Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Årskurs 7-9 vid Roslagsskolan och Grindskolan startar senare på morgnarna från augusti 2017

6 april 2017

Skoldagen senareläggs på högstadierna i Norrtälje stad. Syftet är att göra det möjligt för alla elever som bor utanför tätorten att kunna ta sig till Norrtälje i rimlig tid på morgonen.

Bakgrund

I december 2016 fattade Barn- och skolnämnden beslut om förändrade upptagningsområden för högstadieskolorna i Norrtälje stad. Detta tillsammans med kommunfullmäktiges beslut att stänga högstadiet vid Rådmansö skola får konsekvenser för elevernas resande.  

 

Nya starttider på morgnarna

Då fler elever än tidigare nu kommer att ta sig med buss till högstadier i Norrtälje stad, har Magnus Persson, verksamhetschef för grundskolan, beslutat att förskjuta skoldagen vid Roslagsskolan och Grindskolan. Starttiden för de båda högstadierna blir kl 8.50, det vill säga densamma som Rodengymnasiets. Beslutet gäller från höstterminen 2017.


Skälet är framför allt att resande tonåringar inte ska behöva stiga på bussar före klockan 7 på morgonen, vilket annars är fallet. Beslutet innebär även att skoldagens slut förskjuts. När Roslagsskolans och Grindskolans respektive schema är klart, kommer elever och vårdnadshavare att få besked mer i detalj. 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.