Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Effektivare kartproduktion gynnar privatpersoner och företag i byggprocessen

17 mars 2017

Norrtälje kommun och övriga 25 kommuner i Stockholms län har ännu en gång lyckats att gemensamt upphandla flygfotografering och flygburen laserskanning för hela länet.

Flygfoto över öppna landskap och gårdar

För att ta fram digitala grundkartor (till detaljplaner), primärkartor (för till exempel utbyggnad av bredband) och nybyggnadskartor (för husbyggnation) behöver vi flygbilder som underlag. Genom en gemensam upphandling av flygfotografering från samma företag kan vi 26 kommuner samordna beställning av flygfotografering över kommungränserna. Fotograferingen blir då miljövänligare, effektivare och billigare. Företaget som kommer att utföra flygfotograferingen är COWI AB.

Detta medför att tillverkningstiden för kartor successivt kommer att förkortas ytterligare. Något som kommer att gynna privatpersoner och företag då de kommer att få sina beställda kartor inför en byggnation ännu snabbare.

Flygbildskartering är numera också en förutsättning i många kommuner för en snabb och effektiv kartproduktion som ger möjlighet till ett enklare och minskade handläggningstider för bostadsbyggandet i länet. 

För mer information

Martin Karlsson
Mät- och kartchef
martin.karlsson@norrtalje.se
Telefon 0176  710 00

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.