Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Särskolan flyttar ihop i Grind

22 februari 2017

Alla verksamheter i grundsärskolan finns från och med höstterminen 2017 på Grindskolan.

Barn- och skolnämnden beslutade den 5 december 2016 att kommunens grundsärskola ska samlas på Grindskolan i Norrtälje från höstterminen 2017. Bakgrunden till beslutet är att antalet elever i särskolan minskar och att det blir allt svårare att rekrytera specialpedagoger med den särskilda kompetens som krävs. När alla särskolans verksamheter samlas på en skola, kan elevernas specifika behov få större tyngd och personalens specialistkompetens kan behållas eftersom möjligheten till hela tjänster och kollegialt lärande ökar.

Idag finns grundsärskola och träningsskola på två skolor: Långsjöskolan och Grindskolan. På Långsjöskolan finns även Fregatten, en heldagsverksamhet med både skola och fritids. 

Nu förbereder vi för att alla tre särskolegrupperna ska finnas på Grindskolan. Vår fastighetsavdelning planerar för att ställa iordning låghusdelen på Grinds servicehus för detta ändamål. Beslut om detta fattas av kommunstyrelsen den 10 april. 

Frågor besvaras av Magnus Persson, verksamhetschef för grundskolan, tel 0176 71747.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.