Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Fritidsgårdsverksamheten på Brännäsgården fortsätter

14 februari 2017

Norrtälje kommun har inga planer på att lägga ner fritidsgårdsverksamheten vid Brännäsgården i samband med att man bygger ut antalet förskoleplatser i Norrtälje stad.

– Vi har inga planer på att lägga ned verksamheten på Brännäsgården, vi vill i stället se hur vi tillsammans med de ungdomar som idag besöker verksamheten kan göra den bättre i framtiden. Därför vill vi lyssna mer på de ungdomar som besöker eller vill besöka fritidsgårdarna för att höra vad de vill ha, säger Ulrika Falk (S), kommunstyrelsens ordförande.

I samband med planering av nya förskoleplatser i Norrtälje stad framkom tankar om att använda Brännäsgården som förskola. Det finns dock inga konkreta planer på att lägga ner fritidsverksamheten vid Brännäsgården eller att flytta in förskola i lokalerna. I samband med att antalet invånare i Norrtälje stad växer krävs fler förskoleplatser. Därför tittar Norrtälje kommun på möjliga lokaler för en ny förskola med fyra till sex avdelningar. En möjlig placering som har diskuterats är nya lokaler i närheten av Kulturskolan.

– Vi måste också satsa på en utbyggnad av förskoleplatser eftersom vår befolkning i hela kommunen just nu växer, inte minst i Norrtälje stad. Därför är det glädjande att vi snart kommer kunna erbjuda nya förskoleplatser för våra yngsta invånare i Norrtälje stad. Vi tittar på olika platser centralt, en möjlighet är nya lokaler i närheten av kulturskolan, säger Ulrika Falk.

Presskontakter:
Ulrika Falk, kommunstyrelsens ordförande (S), ulrika.falk@norrtalje.se, 0176-713 19
Lars Lindberger, kommunikationschef, lars.lindberger@norrtalje.se, 073-962 36 95

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.