Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Förståelse och kunskap för ett bättre bemötande

10 januari 2017

Socialkontorets medarbetare har under vintern deltagit vid föreläsningar om ensamkommande barn och ungas psykiska ohälsa med socionomen Jan Jensen. Syftet har varit att öka förståelsen och kunskapen för att rätt kunna hjälpa och stödja dessa ungdomar.

Situationen för ensamkommande barn och unga som kommit till Sverige är ofta problematisk och kantad av en mängd svårigheter och problem, inte minst i barnens och de ungas mående. Personal som kommer i kontakt med dem behöver en stor förståelse och kunskap för att rätt kunna hjälpa och stödja dessa barn och ungdomar.

I november och december 2016 genomfördes tre föreläsningar i psykisk (o)hälsa för ensamkommande barn och ungdomar med socionomen Jan Jensen. Han har mångårig erfarenhet av socialt arbete, bland annat med ensamkommande unga. Totalt närvarade 140 medarbetare från främst Socialkontoret.

-Vi jobbar vidare med Jan Jansen för handledarna på boendena så att de bättre kan bemöta och förstå de ensamkommande barnen och ungdomarnas situation och behov, säger Håkan Härensjö, avdelningschef Socialkontoret.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.