Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Ny taxa för kommunalt vatten och avlopp

21 december 2016

Från och med den 1 januari 2017 gäller en ny VA-taxa. Den nya taxan påverkar dig som har kommunalt vatten och avlopp eller ska ansluta till kommunalt vatten och avlopp.

spola vatten från kran i dricksglas

För att täcka VA-verksamhetens ökade kostnader behöver avgifterna i VA-taxan höjas från och med 1 januari 2017. Anläggningsavgiften höjs med 5 procent och brukningsavgiften med i genomsnitt 12 procent, fördelat på 15 procent på den fasta avgiften och 7 procent på den rörliga avgiften.

Anläggningsavgift är den engångsavgift fastighetsägare betalar när fastigheten ansluts till kommunalt VA. Brukningsavgift är den löpande avgift man betalar för de VA-tjänster man får tillgång till efter att fastigheten är ansluten. Brukningsavgiften är uppdelad i en fast och en rörlig avgift där den rörliga avgiften grundas på vattenförbrukningen.

Här kan du läsa VA-taxan i sin helhet.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.