Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtälje tappar i skolranking trots förbättrade resultat

29 november 2016

Trots att eleverna i Norrtälje kommun fortsätter att förbättra sina resultat faller Norrtälje till 113:e plats i SKL:s ranking av landets skolkommuner. Nedgången från förra årets 70:e-plats beror på att andra kommuner förbättrat sina resultat mer än Norrtälje gjort.

Varje år gör Sveriges kommuner och landsting (SKL) en rankning av Sveriges skolkommuner. Den baserar sig på elevernas skolresultat när de lämnar årskurs 9. Förra året gjorde Norrtälje ett kraftigt kliv uppåt från plats 131 till plats 70. Årets rankning visar att Norrtälje trots förbättrade kunskapsresultat fallit tillbaka något, till plats 113. Det beror på att inte bara Norrtälje har förbättrat sina resultat. Det har även andra kommuner gjort.

Norrtälje kan dock fortsatt glädja sig åt att resultaten ligger över de förväntade resultaten. Det betyder att om man tar hänsyn till faktorer som kön, föräldrarnas utbildningsnivå, andel nyinvandrade och behov av ekonomiskt bistånd presterar Norrtäljes elever bättre studieresultat än förväntat. Marginalen till det förväntade värdet har dock minskat jämfört med förra året.

År 2015 gick 87 procent av eleverna i årskurs 9 ut med behörighet till gymnasiet och i år 88 procent. Det genomsnittliga meritvärdet ökade från 223,0 till 227,6 i år. Andelen som gick ut med godkänt betyg i alla ämnen var 77 procent både i år och förra året.

Länk till SKL:s öppna jämförelser

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.