Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Förändringar i syncentralverksamheten

31 oktober 2016

Syncentralens uppdrag är att ge personer med synnedsättning goda förutsättningar att klara sitt dagliga liv och att öka livskvaliteten och självständigheten. Verksamheten drivs idag i Stockholms läns sjukvårdsområdes regi som har erbjudit verksamhet en dag per vecka i Norrtälje.

En upphandling av syncentralverksamheten har gjorts och hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholm utsåg i augusti Sodexo till ny leverantör från och med den 1 mars 2017.

I syncentralens uppdrag ingår inte längre att erbjuda verksamhet en dag per vecka i Norrtälje. Orsaken är att efterfrågan på tjänsten varit låg. Dialog har förts med syncentralen och Synskadades riksförbund i Norrtälje respektive Stockholm inför beslutet. Filialverksamheten i Norrtälje avslutas den sista december 2016. Personer i Norrtälje kommun med lindrigare synnedsättning ska i framtiden kunna få en del av sin rehabilitering i primärvården via arbetsterapeuter.

Syncentralen har bedrivit sin verksamhet på Lasarettsgatan 6-8 i Norrtälje. Befintlig synmottagning kommer fortsätta som vanligt, det är endast syncentralens verksamhet som inte kommer erbjudas i Norrtälje från och med 2017.

Vid frågor kontakta kommunalförbundet Sjukvård och omsorg

Stefan Helmér
0176-714 85

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.