Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtäljes grundskolor i övre toppen av landets skolkommuner

25 april 2016

Idag firar vi att Norrtäljes grundskolor klättrar kraftigt i SKLs rankning Öppna jämförelser, bland landets skolkommuner. I de alldeles färska siffrorna hamnar Norrtäljes grundskolor nu på plats 70, en kraftig förbättring från förra årets plats 131.

Det är första gången Norrtälje placerar sig i topp bland landets alla skolkommuner och rankningen baserar sig på resultaten från läsåret 2014/15.

-Det här är mycket goda nyheter för Norrtälje kommuns skolor, säger Ulrika Falk (s), kommunstyrelsens ordförande. Vi ser nu ett tydligt trendbrott för skolresultaten. Det gläds vi åt och tar som avstamp för att bli en av Sveriges bästa skolkommuner. Vi är verkligen på rätt väg.

-Det här är en fantastisk framgång, särskilt för Norrtäljes elever säger Olle Jansson (s), ordförande barn- och skolnämnden, Norrtälje. Nu ser vi de konkreta resultaten av de ett tydligt fokus på skola och utbildning.

-Jag gläds särskilt med alla som arbetar i skolan, och som bidragit så förtjänstfullt till de fina resultaten, säger Åse Modin, förvaltningsdirektör barn- och utbildningskontoret, Norrtälje kommun.

SKLs Öppna Jämförelser är en rankning av grundskolan som bygger på elevernas slutbetyg i årskurs 9, elevernas betyg och resultat på nationella ämnesproven i matematik och svenska i årskurs 9 och 6, samt resultaten på nationella ämnesproven i matematik och svenska i årskurs 3.

I årets undersökning har dock endast ämnet matematik i åk 9 följts upp, ej svenska. 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.