Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

En väg till utbildning - ett samlat mottagande för nyanlända

5 april 2016

Den 6 april öppnade en ny central mottagning på Campus Roslagen för nyanlända elever och ungdomar som ska börja i förskola, grundskola, gymnasiet eller i vuxenutbildning.

 - Vi har utvecklat och samlat kommunens mottagande för undervisning av nyanlända i Norrtälje kommun till en plats, säger Heinz Glöckler, verksamhetschef för gymnasieskola och vuxenutbildning.

En väg till utbildning finns på Astrid Lindgrens gata 2 B där olika yrkesprofessioner finns på en och samma plats.  Varje gymnasieelev bokas in för att kartlägga tidigare skol- och utbildningsbakgrund och placeras därefter in i lämplig årskurs på gymnasiet eller annan utbildning. Samtidigt sker också en hälsoscanning.

Den pedagogiska kartläggningen för grundskoleelever sker som tidigare på respektive grundskola och rektor placerar eleven i rätt årskurs.

Hälsoundersökning av förskolebarn görs av BVC.

- Genom att samla all expertkompetens på en plats kan vi jobba ännu mera effektivt och med hög kvalitet. Det främjar i sin tur en snabb integrationen i samhället och i utbildningsväsendet, säger Heinz Glöckler.

För mer information, kontakta:

Heinz Glöckler, verksamhetschef gymnasiet och vuxenutbildning
Tel 0176-74632, 073-558 2248
heinz.glockler@norrtalje.se

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.