Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Ny kostpolicy i Norrtälje kommun

8 mars 2016

Samverkansstyret i Norrtälje kommun har beslutat att ta fram en ny kostpolicy som ska präglas av ett miljö- och klimatperspektiv. Den nya kostpolicyn ska verka för en säsongsanpassad matsedel, ökad andel ekologiska livsmedel, krav på god djurhållning samt ett ökat fokus på rättvisemärkta produkter.

Den nya kostpolicyn ska även främja förutsättningarna för näringsriktiga och lustfyllda måltider för att lägga grunden för bestående matvanor hos barn och elever samt bibehålla matlusten för äldre och sjuka.

- Medvetenheten kring hållbarhet, miljöpåverkan och goda matvanor ska öka. Ett övergripande mål är att främja en god hälsa, positivt påverka attityden till mat och öka intresset för hållbarhetsarbete, säger Anna Pedersen, kostkonsulent på Norrtälje kommun.

Kostpolicyn ska också fungera som stöd vid kravställning i framtida livsmedelsupphandlingar. Där kan krav om djurskydd och kvalitet komma i fokus framför priset.

Med tydliga mål om hållbarhetsarbete, ekologi och kvalitet kan måltidsverksamheten utvecklas i framtiden och upphandlingen av råvaror kan styras för att passa kommunens inriktning. 

Kostpolicyn ska vara klar innan sommaren så att den kan användas i kommande upphandling.

För frågor och ytterligare information, kontakta:

Anna Pedersen, kostkonsulent Barn- och utbildningskontoret anna.pedersen@norrtalje.se

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.