Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Gemensamt fokus på framtiden

23 mars 2016

Under två dagar har direktionen för kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje och TioHundra AB träffats för att diskutera direktionens ägarroll och utvecklingen av hälsa, sjukvård och omsorg i Norrtälje kommun.

KSON Direktionen

Den 1 januari 2016 ombildades sjukvårds- och omsorgskontoret till kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje. Direktionen (tidigare nämnden) för kommunalförbundet övertog samtidigt rollen att vara ägare av TioHundra AB. Vid ett tvådagars möte, där också TioHundra AB:s styrelseordförande Leif Karnström och VD Peter Graf deltog, har den nya organisationen tagit avstamp.

”-Jag ser det som mycket positivt att TioHundra AB bjudits in till diskussion tillsammans med kommunalförbundet. Det markerar början på ett gott och konstruktivt samarbete som alla vinner på – såväl TioHundra AB som kommunalförbundet och inte minst invånarna i Norrtälje kommun, när vi kan erbjuda dem effektivare sjukvård och omsorg av hög kvalitet”, säger Peter Graf.

En framtid tillsammans
Under våren kommer samarbetet mellan direktionen för kommunalförbundet och TioHundra AB att fortsätta att utvecklas. De kommer tillsammans göra en planering av kommande period och sätta mål.

”-Jag hoppas att de här dagarna tillsammans med TioHundra AB kan ligga till grund för direktionens framtid och hur vår roll som ägare ska utformas”, säger ordförande Martina Mossberg (M).

Förbundsdirektör Sören Fredriksson ser positivt på framtiden för kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje. ”Vi ser fram emot att ta ett gemensamt ansvar för den fortsatta utvecklingen av sjukvården och omsorgen i Norrtälje kommun”, säger förbundsdirektör Sören Fredriksson.

Direktionens uppdrag
Kommunalförbundet ansvarar för sjukvård, omsorg och hälsa i Norrtälje kommun och är ett samarbete mellan Norrtälje kommun och Stockholms läns landsting. Direktionen är beställare av omsorg och hälso- och sjukvård för invånarna i Norrtälje kommun.

Direktionen är också ansvarig myndighet för handläggning av biståndsbeslut gällande äldre och funktionsnedsatta.

 ”-Jag tror att vi är på gång att hitta en balans över blockgränserna. Vi ska se till att blockgränsernas inte blir ett hinder i frågor gällande hälsa, sjukvård och omsorg, detta för att ge förutsättningarna att leverera riktigt bra sjukvård och omsorg till Norrtäljeborna”, menar ordförande Martina Mossberg (M).   

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.