Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Klart med ny F-3-skola i Rimbo

18 februari 2016

Det är nu klart att det kommer att byggas en ny skola i Rimbo. Enligt det aktuella investeringsärendet från politiken kommer det att bli en F-3-skola, tre-parallellig – d v s tolv klasser för hela skolan.

Den nya skolan i Rimbo kommer att ersätta den nuvarande Bålbro skola som är uttjänt och ska rivas. Rimbo nya skola kommer att ha plats för ca 350 elever. Genom investeringsbeslutet återställs det antal platser som fanns tidigare i Bålbro, men barackerna tas bort.

-Vi är glada att nu kunna ge besked om att det blir en ny skola i Rimbo – den första nya skolan i Norrtälje kommun som byggs på 21 år, säger Olle Jansson, kommunalråd (s) och ordförande i barn- och skolnämnden. Vi har lagt förslag till investeringsärende för en F-3-skola, med möjligheter till utbyggnad beroende på Rimbos framtida utveckling.

-Jag är mycket glad över beskedet att en ny skola ska byggas i Rimbo, säger Niclas Gustafsson, rektor för Långsjö Bålbro. Investeringsbeslutet är välkommet. Jag ser också stora möjligheter i att man öppnar för en ut- och/eller tillbyggnad efter behovet framöver för Rimbo.

Närmast kommer en projektledare från Fastighetskontoret att utses för Rimbo nya skola. I projektet kommer det att finnas ett forum för samverkan inför utformandet av den nya skolan.

För frågor från skolpersonal kontakta:

Niclas Gustafsson, rektor Långsjö Bålbro Tel: 0175-740 41 niclas.gustafsson@norrtalje.se

För frågor från vårdnadshavare, kontakta:

Magnus Persson, verksamhetschef grundskola Tel direkt: 0176-717 47 Mobil: 073-558 20 03

För frågor om beslutet om ny skola i Rimbo, kontakta:

Olle Jansson, kommunalråd och ordförande i barn- och skolnämnden (s), 0739-623914

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.