Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Dagens Lärare: Eva Olsson Lommarskolan

9 december 2015

Eva Olsson, F-6 lärare, Lommarskolan

 Varför gillar du att vara lärare? 

-Jag har världens roligaste jobb om allt ”klaffar”. Vetgiriga och nyfikna elever är det bästa som finns och att försöka ta tillvara deras kreativitet i alla ämnen. Just nu arbetar jag med 7-8-9-10 åringar!

 Vad behöver skolorna i Norrtälje kommun göra för att bli ännu bättre?

-Om elever är motiverade och tycker det är roligt att gå till skolan, föräldrar finns som uppmuntrar och stödjer sina barn, material finns tillgängligt, pengapåsen inte är helt styrande, om det finns härliga kollegor som finns där och stöttar de dagar det är tungt, en lyssnande och lyhörd rektor och det inte är alltför mycket administrativa uppgifter, om elevgrupperna inte är alltför stora och gruppsammansättningen tar hänsyn till om det finns elever med funktionsnedsättningar eller inte kan svenska språket, om vi kan/får ta in vikarier vid sjukfrånvaro och om det finns ett fungerande elevhälsoteam som inte är överhopade med arbete, om IT finns och fungerar som vi vill och om det är en trevlig arbetsmiljö, god skolmat och ett tillåtande klimat då skulle den svenska skolan fungera bra. Men vi har väl en bit kvar och det är mycket som ska fungera för att slutresultatet ska bli bra.

Fokus ska ligga på eleverna och lärandet och det kollegiala samarbetet. Jag är också övertygad om att om vi var två legitimerade lärare i varje klassrum som arbetar, planerar, utvärderar ihop så skulle  måluppfyllelsen bland våra elever höjas i vår kommun.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.