Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtäljes kommunala grundskolor får 7,5 miljoner kronor till Lågstadiesatsningen

10 november 2015

Norrtälje kommun har beviljats totalt 7 500 000 kronor, hela bidragsramen för den så kallade Lågstadiesatsningen genom Skolverket.

Bidraget kan sökas av huvudmännen för att höja utbildningens kvalitet för de lägre årskurserna och ge lärare i förskoleklass och årskurs 1-3 mer tid för varje elev.

-Det här är mycket glädjande, säger Magnus Persson, verksamhetschef grundskola. Just nu håller rektorerna på att annonsera för att rekrytera ny personal för att kunna öka lärartimmarna per elev eller för att minska elevgruppernas storlek, beroende på behovet vid respektive grundskola.

Från och med läsåret 2015/2016 ingår varje skola i ett distrikt (norra, västra, södra och staden F-6 eller F-9). Skolorna i distriktet har ett gemensamt elevhälsoteam med bland annat kurator, skolpsykolog och skolsköterska. Varje distrikt kommer nu kunna utöka med två lärartjänster, en speciallärare och en övrig resursperson, totalt 20 heltidstjänster.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.