Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Fler gymnasieelever i Norrtälje tar examen men få går vidare till eftergymnasiala utbildningar

4 november 2015

Idag släpptes SKLs Öppna jämförelser – Gymnasieskola 2015. Enligt den nya rapporten (som beskriver resultat för läsåret 2013/14) går Norrtälje kommun framåt några placeringar, från plats 248 till 226. Övergripande visar rapporten att fler elever i Norrtälje tar gymnasieexamen eller yrkesexamen inom tre år, 55 %, dock med sämre betyg än riksgenomsnittet.

Elever som väljer högskoleförberedande program utanför kommunen lyckas bättre i gymnasiet när det gäller betyg och de läser även vidare på högskolan i högre omfattning.

 Norrtälje kommun ligger på plats 45 av 290 när det gäller antal ungdomar som har etablerat sig på arbetsmarknaden, två år efter fullföljd gymnasieutbildning.

 Genom att den kommunala skolan har en hög andel elever på yrkesprogram hamnar Norrtälje kommun där på 27e plats i Sverige.  Men det är fortfarande bara 24 % av eleverna som läser vidare på högskola och universitet och 7 % via andra studier, t ex yrkeshögskolan, Komvux.

 - SKLs statistik bekräftar att vi har mycket kvar att jobba med när det gäller attityden till eftergymnasiala studier i Norrtälje, säger Heinz Glöckler, verksamhetschef gymnasiet och vuxenutbildningen. Eftergymnasiala studier är allt viktigare enligt alla prognoser för att kunna etablera sig på den framtida arbetsmarknaden.

För mer information, kontakta:

Heinz Glöckler, verksamhetschef gymnasiet och vuxenskolan

0735-58 22 48

heinz.glockler@norrtalje.se

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.