Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Dagens Lärare: Jonas Hall Rodengymnasiet

18 november 2015

Jonas Hall, förstelärare, NA-programmet, Rodengymnasiet

Varför gillar du att vara lärare?

-Jag gillar att vara lärare för att det är så tacksamt. Jag känner att jag kan bidra med så mycket som kommer eleverna till godo och som de kommer att ha nytta av i framtiden. Jag jobbar mycket med IKT (informations- kommunikationsteknik) och i matematikundervisningen och lär eleverna hur de ska formulera problem, skapa datormodeller och tolka resultaten. Jag tror att ju närmare vi kommer verklighetens problem och lösningsmetoder desto mer relevant och modern kommer eleverna att uppleva undervisningen, och det kommer i sin tur att ge intresse, engagemang och i slutändan högre betyg för eleverna.

Vad behöver skolorna i Norrtälje göra för att bli ännu bättre?

-För att lyckas med verklighetsnära projekt krävs utvecklingstid. Det tar tid att sätta sig in i frågeställningar, lösningsmodeller och programvaror, att hitta samarbetsytor mellan omvärld och klassrum, och det tar tid att coacha elever i komplicerade projekt. Med mindre administrationsuppgifter och färre elever i klasserna skulle lärare som vill utveckla sin undervisning kunna göra det. Tyvärr går utvecklingen åt andra hållet. Nyligen har politiska beslut tagits om ökade elevintag på gymnasiet. Högre elevantal försvårar individuella projekt och ger oss ännu mer efterarbete efter varje lektion. Det sliter på orken. Ska något ska ändras - ge då lärarna färre elever i klasserna och mindre administrativa uppgifter. 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.