Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Dagens Lärare: Maria Peltonen Hallsta

25 november 2015

Maria Peltonen, lärare i spanska och engelska, Hallsta skola

Varför gillar du att vara lärare?

 -Det som jag gillar mest med att vara lärare är kontakten med ungdomarna. Jag gillar också att vara den som introducerar och hjälper till vid inlärningen av ett helt nytt språk. Det är roligt att se när eleverna upptäcker hur mycket de har lärt sig och hur mycket de har utvecklats.  

 

 Vad behöver skolorna i Norrtälje kommun göra för att bli ännu bättre?

-För att öka intresset för moderna språk skulle det vara bra om skolorna kunde ha närmare kontakt och utbyte med skolor i de länder där målspråket pratas. Exempel på ett sådant utbyte är kontakt via e-post, bloggar, chattforum, lägerskolor samt skolresor. Alltför många elever väljer att sluta läsa ett modernt språk eftersom det kan kännas jobbigt med läxor och prov, men en inplanerad resa under årskurs 9 kunde kanske motivera några fler att fortsätta att läsa det valda moderna språket.

Dessutom behöver vi lärare få tillräckligt med tid till planering av undervisningen och efterarbete. Det är viktigt att kunna lita på att den tid som är utsatt för planering inte kommer att försvinna till annat, såsom till att med kort varsel hoppa in som vikarie för våra kollegor.

För tillfället blir vår kommun berikad med ensamkommande barn och ungdomar från olika länder. För att skolorna i kommunen ska kunna behålla sin nivå eller bli ännu bättre bör skolorna få resurser till att ta emot dessa elever på ett ändamålsenligt sätt. 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.