Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Dagens Lärare: Kate Landberg NKV

23 november 2015

Kate Landberg, lagledare vård-och omsorgsutbildningen, lärare i svenska som andraspråk, specialpedagogik 1 och i studiestödsverkstaden på Norrtälje Kommunala Vuxenutbildning.

 

Varför gillar du att vara lärare?

 -Som lärare på vuxenutbildningen möter jag en mångfald elever i olika åldrar, med olika kulturer, personligheter och varierande sätt att lära. Det gör att min vardag, mitt i allas lärandeprocesser, blir spännande och utmanar mig att ständigt möta utifrån var och ens förmåga, möjligheter och sätt att lära. Här får jag vara med när allt faller på plats men också i deras strävan att komma vidare. Att skapa relationer som ger eleverna trygghet i att våga utmana sig själva, är för mig en grundsten i mitt läraryrke. Mitt liv berikas av allt nytt jag själv lär mig i den ständiga utveckling som pågår.

 

Vad behöver skolorna i Norrtälje göra för att bli ännu bättre?

-Lärarna i Norrtälje kommun behöver framför allt tid att utveckla det kollegiala lärandet, att hinna med att ta del av den snabba utveckling som sker inom lärande och av forskning. Elevernas lärande kan inte skyndas på, var och en behöver sin tid. Men de behöver också ha en relation till sina lärare, bli sedd och lyssnad på. Det är samma behov oavsett studier på grundskola, gymnasiet eller vuxenutbildning. För skolan och lärarna innebär det att lärarna måste få möjlighet att ge tydlig återkoppling på arbeten och att samverka med andra lärare och utbildningar.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.