Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Invigning av Rodengymnasiets matsal och nya riktlinjer för skolmåltiden

14 oktober 2015

Onsdagen den 14 oktober presenterades de nya riktlinjerna för skolmåltiden i Norrtälje kommun, i samband med invigningen av Rodengymnasiets nya matsal.

Mat är något som vi alla har ett förhållande till, och som vi mer och mer talar om. Därför engagerar sig nu Norrtälje kommun ordentligt i måltiden och dess utformning. Vi alla, men särskilt elever och ungdomar, behöver energi och näring för att orka med dagen - men mat är mera att tillföra näring. Mat och måltid är ett moment som ger oss ett socialt möte där vi stannar upp, sitter ned, äter och samtalar.

Måltiden ska vara av hög kvalitet, god och välsmakande. Dessutom är det viktigt med säker mat, trevlig måltidsmiljö, miljömedvetenhet, hur och var maten lagas samt kompetensen hos personalen i köket.

Detta är huvudfokus i de nya riktlinjerna för måltidsverksamheten i Norrtälje kommun och budskapet som samverkansstyret (S, C, MP) idag den 14 oktober presenterar för alla vara skolmåltidsenheter.

Rodengymnasiets nya matsal som samtidigt invigdes idag är det första goda exemplet på hur både mat och måltidsmiljö lever upp till de nya riktlinjerna. Om måltidsmiljön är tilltalande och inbjudande blir det tid för samtal med andra människor, samt utrymme för att bygga och utveckla relationer.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.