Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Byggstart för nya hyresrätter

13 oktober 2015

Idag den 13 oktober togs det första spadtaget mot drygt 300 nya hyresrätter i Norrtälje. Det är Index som bygger i kvarteret bakom kommunhuset. Området kallar de för Juvelen och första inflyttning kommer att ske i juni 2017.

Ulrika, Berit och Magnus tar första spadtaget mot nya hyresrätter i Norrtälje

- Det har varit diskussioner om den här platsen så länge och det känns fantastiskt roligt med det här samarbetet kring något som Norrtälje verkligen behöver - hyresrätter! Jag tror att det kommer bli ett riktigt bra tillskott till vår bostadsmarknad, säger kommunstyrelsens ordförande Ulrika Falk (S).

Under november kommer Index att öppna upp en webbplats där man kommer att kunna följa projektet och föranmäla sitt intresse för en hyresrätt. Hur lägenheterna ska fördelas är dock ännu inte beslutat. Hyresrätterna är fördelade på 10 stycken ettor, 150 stycken tvåor, 13 stycken treor och 9 stycken fyror. 

- Vi bygger yteffektiva lägenheter som är ganska lika varandra, och lägger störst tonvikt på tvåor. Vi vet att det är stor efterfrågan på tvåor, till exempel med tanke på unga som flyttar hemifrån, säger Magnus Ekman på Index.

Området byggs ut i två etapper, där etapp 2 påbörjas under våren 2017 och står klar för första inflyttning i januari 2018. Hela kvarteret kommer att stå klart till årsskiftet 2018/2019.

Anmäl ditt intresse till hyresrätterna här!
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.