Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Trygghetslarm

För att känna dig trygg i ditt hem kan du ansöka om ett trygghetslarm. Med hjälp av trygghetslarmet kan du öka din trygghet om du känner dig ängslig eller om olyckan är framme.

Genom trygghetslarm kan du snabbt larma och få hjälp dygnet runt. Du kan välja att ha larmknappen i ett halsband eller på ett armband. Trygghetslarmet är kopplat till trygghetsjouren som svarar på larmen dygnet runt. Trygghetsjouren uppdrar sedan åt antingen din hemtjänst eller åt nattpatrullen att vid behov åka ut till den som har larmat.

Trygghetslarmet ingår i kundvalet. Du kan själv välja vilket hemtjänstföretag som ska utföra larminsatsen. Under nattetid (klockan 22.00–07.00) utförs larminsatsen av Tiohundra AB.

Du måste ha ett biståndsbeslut för att få ett trygghetslarm.
Du behöver inte ha fast telefon för att ha ett trygghetslarm.

Läs mer om kundvalet och vilka olika utförare som finns.

Hur ansöker jag om trygghetslarm?

Du ansöker om trygghetslarm genom att fylla i och skicka in en ansökningsblankett till kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje. Här hittar du ansökningsblanketten och mer information om hur du ansöker.

Vad kostar det att ha trygghetslarm?

Här kan du läsa mer om avgiftsnivåerna för 2023

Vid fel på trygghetslarmet

Om det är fel på trygghetslarmet kontaktar du trygghetsjouren dygnet runt på 08 - 123 104 04. Läs mer om trygghetsjouren.

Läs mer om hur du kan göra ditt hem tryggare.

Senast ändrad: 2023-03-17