Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hälsofrämjande hälso- och sjukvård

Hälso- och sjukvården har stor betydelse för den långsiktiga hälsoutvecklingen genom sin specifika kompetens, sin auktoritet, breda kunskap och stora kontaktyta gentemot invånarna. Här i Norrtälje har vi en unik samverkan med Norrtäljemodellen

Agneta Wahlström och Roine Malmström på äldrekollo.

Norrtäljemodellen

Norrtäljemodellen är en unik samverkan mellan Norrtälje kommun och Stockholms läns landsting som skapar en bättre hälsa, vård och omsorg genom det gemensamma kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje och vårdbolaget Tiohundra. Norrtäljemodellen fördjupar samarbetet och tar bort de gränsdragningar som inte behövs mellan offentlig och privat och mellan kommun och landsting. Genom att samverka når vi högre kvalitet för invånaren.

Hur gör vi det?

Det gör vi genom att fortsätta utmana gränserna! Vårdbolaget Tiohundra, som bland annat driver Norrtälje sjukhus och ägs av kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje, ger förutsättningar för en sömlös kedja inom hälsa, vård och omsorg för Norrtäljes invånare, som sträcker sig över traditionella landstings- och kommungränser. 

Ett gott exempel är det nära samarbetet med biståndshandläggare och beställare hos kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje – vilket möjliggör snabb utskrivning till eget boende, korttidsboende och äldreboende.

Norrtäljemodellen tar även sikte på de yngsta där ett exempel är Tiohundras samlade verksamheter för barn, unga och familjer under samma tak i Familjens hus. Här jobbar BVC-sköterskor tillsammans med barnmorskor, psykologer på BUP och öppna förskolans pedagoger, och kan följa barn och föräldrar genom de viktiga första levnadsåren.

Vi är övertygade om att det förebyggande arbetet är grunden för att skapa en välmående kommun med hälsosamma, friska och trygga invånare. Det är också så vi skapar en hållbar, växande och sammanhållen kommun med en blandning av skärgård, levande landsbygd, stad och trivsamma tätorter.

Till Trygghet och säkerhet
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.