Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Trygghetsvandring

Trygghetsvandringar är en metod för att få olika parter i ett område, boende och verksamma i området, att träffas tillsammans med en kunnig arrangör och samtala om hur området kan bli tryggare och mer trivsamt.

Trygghetsvandring

Syftet med en trygghetsvandring är att ömsesidigt utbyta tankar och synpunkter och en chans att sprida information och diskutera konstruktiva idéer kring ett specifikt område.

Metoden

Många olika förvaltare ansvarar för utemiljön i ett område. Det kan vara fastighetsägare, kommunala förvaltningar, ansvariga för kollektivtrafiken, föreningar, boende och så vidare. Det är sällan som alla dessa möts, och det är ofta svårt för dem som bor och verkar i området att veta vart de kan vända sig med synpunkter. Förvaltarna i ett bostadsområde känner ibland inte heller till varandras ansvarsområden.

Resultat

En trygghetsvandring är ett bra sätt för att få alla dessa partner att mötas och föra en dialog kring området samt att konkret, få till fysiska förändringar. 

Dialogen mellan medborgare och förvaltare är minst lika central som de fysiska förändringarna som kan bli det konkreta resultatet av vandringen.

Kontakt
  • Marita Bertilsson - Chef, Trygg i Norrtälje kommun
  • 0176 715 58, 073 558 23 57
  • Hantverkaregatan 20b, 761 30 Norrtälje
Här kan du läsa mer om i vilka områden vi trygghetsvandrar i just nu
Till Trygghet och säkerhet
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.