Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Maria Dufva - Hur kan jag göra mina barn tryggare?

Barn har rätt till ett roligt liv på nätet. Välkommen till inspirerande föreläsningar med Maria Dufva om hur vi kan guida våra barn genom de faror som finns på internet.

UPPDATERAD 2020-03-11:

Dessvärre måste vi meddela att föreläsningarna med Maria Dufva i Hallstavik 11/3 och i Rimbo 12/3 är inställda efter beslut från kommundirektören:

”Folkhälsomyndigheten höjde igår riskbedömningen avseende spridning av coronaviruset i Sverige från måttlig till mycket hög. Utifrån detta har jag idag i samråd med KSO beslutat om restriktivitet avseende möten, besök, externa evenemang samt resor till och från kommunens verksamheter.”

Följ kommunens arbete här:
https://www.norrtalje.se/corona

 

UPPDATERAD 2020-03-02:
FÖRELÄSNINGEN I RIMBO 12/3 ÄR NU FULLBOKAD! EVENTUELLA RESTPLATSER OCH AVBOKNINGAR SLÄPPS LÖPANDE PÅ
ANMÄLNINGSSIDAN.

DET FINNS FORTFARANDE PLATSER KVAR TILL TILLFÄLLET I HALLSTAVIK 11/3,
FÖRST TILL KVARN!


Föreläsningar på dagarna för eleverna och på kvällarna för föräldrarna!
Elever från årskurs 3-6 i Norrtälje kommun har möjlighet att komma på föreläsningarna med Maria Dufva som hålls dagtid på de tre orterna. Vi vill nu även erbjuda alla föräldrar och viktiga vuxna i Norrtälje kommun att få samma möjlighet att få den information som eleverna får.

Kvällsföreläsningarna med Maria Dufva är kostnadsfria men det är begränsat antal platser, så anmäl dig redan idag!

ANMÄLNINGSFORMULÄR

NORRTÄLJE 10 februari 18.30-20.00 ROSLAGSSKOLAN 
HALLSTAVIK 11 mars 18.30-20.00 FOLKETS HUS
RIMBO 12 mars 18.30-20.00 LÅNGSJÖSKOLAN

Livsvillkoren för barn och unga i Sverige har förändrats och i takt med att barn har börjat leva sina liv allt mer uppkopplade mot chattar och sociala medier förändrades utsattheten. De är redan från lågstadieåldern nyfikna och vill upptäcka nya saker som verkar kul och det kommer nya mötesplatser på nätet hela tiden. Detta innebär att vi vuxna kontinuerligt behöver uppdatera oss om elevers liv på nätet, vad det gäller risker och hur de kan skydda sig så att det kan leva i balans och i fas med i sin samtid!

Barn och unga har rätt att kunna vända sig till en viktig vuxen med sina svåra frågor eller funderingar och då är det en förutsättning att den vuxne vet vad barnen pratar om. Vuxna behöver vara medvetna för att kunna hjälpa barnen.

Maria Dufva är kriminolog och författare och jobbar idag brottsförebyggande för att förhindra bl.a. sexuella övergrepp mot barn online. Då många brott idag sker på internet, har hon valt att rikta in sig på att göra de unga mer medvetna när de rör sig på nätet och i sociala medier. Maria utbildar även skolvärlden & föräldrar om risker och faror. Hon föreläser främst på skolor för elever som går i årskurs 3 till 9, all personal och alla vårdnadshavare. Föreläsningarna fokuserar på vad barn och ungdomar kan mötas samt utsättas för på nätet, i social medier, chattar appar och spel.

Läs mer om Maria på mariadufva.se.

Dagföreläsningarna riktade till elever och pedagoger är samma datum och på samma orter som kvällsföreläsningarna och det finns ett fåtal platser kvar.
Anmälan till dessa sker separat till:  eva.elelid@norrtalje.se

 

Till Trygghet och säkerhet
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.