Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Årets förebyggande kommun 2014

Norrtälje kommun tog hem priset som Årets förebyggande kommun. Ett pris som för fjärde året i rad delas ut av Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN.

Trygg i Norrtälje kommun tar emot pris.

Årets förebyggande kommun 2014

Priset delas ut till en kommun för långsiktigt alkohol- och drogförebyggande arbete.

–  Det känns oerhört kul att vi har fått detta pris. Det är en bekräftelse på att vårt arbete och samverkan mellan kommun, polis och lokala aktörer varit bra och framgångsrikt, säger kommundirektör Per Nordenstam.

– Vi är glada och stolta över att vårt gemensamma och kommunövergripande förebyggande arbete belönas. Det här ett kvitto på hur viktigt det är med samverkan på bred front. Vi är alla delaktiga i detta, säger Marita Bertilsson, enhetschef på Trygg i Norrtälje kommun.

Prisutdelning

Priset delas ut på CAN-dagen den 6 november i Stockholm på Scandic Grand Central, då presenteras även motiveringen till varför just vi vunnit priset. Priset överlämnas av 2013 års vinnare, Karlskoga/Degerfors kommuner. Per Nordenstam och Marita Bertilsson finns på plats för att ta emot priset.

En jury med representanter från CAN, IQ, Länsstyrelsen i Stockholms län, SLAN och Karlskoga/Degerfors kommuner har röstat fram kandidater och vinnare bland de nominerade.

Juryns motivering:
Baserat på statistiskt underlag och lokala handlingsplaner arbetar man i kommunen resultatinriktat med fem målområden: ANDT, brottsprevention, medborgardialog, utbildning och kompetensutveckling samt information och opinionsbildning. Det breda anslaget och att man arbetar både ambitiöst och kunskapsbaserat imponerade på juryn.

Förklaring till CAN

Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN, är en ideell förening som har till uppgift att sprida information om alkohol och andra droger.
Våra återkommande nationella undersökningar är Skolelevers drogvanor, Drogutvecklingen i Sverige och Narkotikaprisutvecklingen. CAN genomför även
lokala och regionala undersökningar på uppdrag av kommuner och län.

Kontakt
Till Trygghet och säkerhet
Senast ändrad: 2014-11-09
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.