Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vit Jul

Många barn och unga möter julen med en klump i magen. Tyvärr alldeles för många. 385 000 barn och unga lever i familjer där en eller två föräldrar har ett riskfyllt drickande. Många av dessa barn känner oro, inte glädje, när jullovet närmar sig. Är du redo att göra julen till barnens? Skriv på för en Vit Jul för allas våra barn.

En illustration av en pepparkaksgubbe.

Vad är Vit Jul?

Vit jul är en kampanj initierad av nykterhetsrörelsens fyra organisationer:IOGT-NTOUngdomens NykterhetsförbundNykterhetsrörelsens Scoutförbund och IOGT-NTO:s juniorförbund – Junis.

Här i vår kommun är det vi på Trygg i Norrtälje kommun som inför varje jul valt att uppmärksamma kampanjen och arbetet med att alla barn har rätt till en lugn jul.

Vartannat barn upplever att vuxna förändras när de dricker alkohol. Och när mammas kramar plötsligt känns annorlunda, när fasters skämt blir omöjliga att förstå eller när morfar luktar så konstigt – då står inte längre julen för något tryggt.

 

Vad kan jag göra?

Du kan göra tre enkla saker, och en utmanande: 

 

  1. Ta ställning för en Vit jul.
    Det absolut enklaste du kan göra bland allt julstök, julklappsshopping och adventsfirande är att säga nej: till alkohol. Och istället fokusera helt och hållet på det som spelar roll: barnen.
  2. Ge en gåva till kampanjen så att de ideella organisationerna kan ordna flera aktiviteter och ordna en trygg miljö för de barn som kanske inte har någon annanstans att ta vägen under jul.
  3. Ordna en egen jullovsaktivitet.
    Det är krävande, men givande. Och dessutom kul. Det kan vara allt från pepparkaksbakning till pulkarace. Har du inte tid är det enkelt att ge en gåva till någon annan som ordnar jullovsaktiviteter.

 

Tillsammans gör vi julen till barnens. 

 

Kontakt
  • Sofie Ahlholm - Samordnare & utvecklare
  • 0176 746 69
  • Hantverkaregatan 20b, 761 30 Norrtälje
Läs gärna mer om Vit Jul på deras webbsida
Till Trygghet och säkerhet
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.