Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

En vecka fri från våld 3-9 december 2018

En vecka fri från våld är ett samarbete mellan Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, SKL- Sveriges kommuner och landsting, Länsstyrelserna, MÄN och Unizon.

Två personer på en parkbänk vid Norrtäljeån.

Veckan är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som under vecka 49 sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns och killars våld.

Norrtälje kommun har sedan 2017 en kommunövergripande strategi och en handlingsplan utifrån CEMR:s deklaration som tillsammans visar riktning för det våldsförebyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor, våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck i Norrtälje kommun.

De senaste tre åren har civilsamhälle, myndigheter, regioner, landsting och kommuner gått samman under det gemensamma paraplyet En vecka fri från våld. Syftet med veckan är att uppmärksamma det våldsförebyggande arbetet och inspirera till lokal och regional aktivitet och samverkan för att på så sätt driva det våldsförebyggande arbetet och utvecklingen framåt.

Under veckan arrangeras runt om i landet seminarier, nätverksträffar, filmvisningar och lanseringar med mera. Vi uppmuntrar aktörer att arrangera lokala aktiviteter!

En vecka fri från våld är ett initiativ skapat av Unizon och MÄN. Initiativet stöds av Sveriges Kommuner och Landsting, Jämställdhetsmyndigheten, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och Länsstyrelserna.

Mer information om våldsförebyggande arbete:

MUCF: Våldsförebyggande arbete

Unizons våldspreventionsguide

MÄN: Stoppa mäns våld

SKL: Kvinnofrid

SKL: Våldsförebyggande arbete

SKL: Män och jämställdhet

Länsstyrelsen Stockholm: Preventionspaketet

Till Trygghet och säkerhet
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.