Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stöd och hjälp i Norrtälje kommun

Har du upplevt eller upplever du våld eller lever i en relation med starka konflikter? Har du utövat våld i en relation? Eller lider av depression, oro eller ångest? Det finns hjälp att gå.

Kvinnor på en parkbänk vid Norrtäljeån.

Hit kan du vända dig i vår kommun

Familjefridsteamet i Norrtälje

Vi vänder oss till dig som är kvinna, man och barn eller ungdom, som upplevt eller upplever eller utövar våld eller lever i en relation med starka konflikter. Vårt team erbjuder olika former av stöd och hjälp som individuella stödsamtal, rådgivning och samtal med barn/unga som bevittnat våld.

Kontakt :

Familjefridsteamet 

0176-714 43

socialnamnden@norrtalje.se

Telefon: 0176 711 31, Socialkontorets reception 

Kvinnojouren Snäckan

Snäckan är en jourverksamhet med lång erfarenhet av att ta emot akut och ge rådgivning till kvinnor som är hotade, psykiskt eller fysiskt misshandlade. Vi stöttar i att förmedla kontakter med olika myndigheter, läkare, jurister med flera, och ställer även upp som stöd vid besök hos exempelvis polis, advokat eller sjukhus. 

Telefon: 0176 192 19, 070 624 25 32

Brottsofferjouren Norrtälje, Boj

Hit kan du vända dig om du blivit utsatt för brott. Du kan få hjälp med olika saker, till exempel samtalsstöd eller hjälp och stöd vid rättegång. 

Telefon: 0176 571 81, 070 571 41 34, Norrtälje 

Barn och ungdomspsykiatrin (BUP)

Barn och ungdomspsykiatrin (BUP) är för barn och unga upp till 18 år och som behöver psykiatriskt stöd och vård. Om du mår dåligt eller känner att livet känns jobbigt kan du kontakta barn och ungdomspsykiatrin. Du kan kontakta barn och ungdomspsykiatrin genom att göra en egen anmälan eller via remiss. På barn och ungdomspsykiatrin kan du få råd och stöd vid:

  • Depression
  • Stress, oro och ångest
  • Koncentrationssvårigheter
  • Självskadebeteende
  • Konflikter med familj och vänner
  • Ätstörningar

Hur kontaktar jag BUP?

Du vänder dig till BUP i Norrtälje under kontorstid för att boka ett möte. Kvällar och helger kontaktar du BUP-kliniken på Sachsgatan 10 i Stockholm på 08-616 69 00.

Läs mer om BUP i Stockholms län på bup.se  eller på 1177 Vårdguiden

Samtalsmottagning för barn och unga

Vi är en öppenvårdsmottagning för barn, ungdomar och föräldrar som behöver stöd vid lindriga psykiska besvär.Du når oss enklast genom att ringa för en första kontakt och bedömning. Ni kan även komma på remiss från annan vårdgivare.

Här hittar du vår webbsida för mer info

Vuxenpsykiatrin i Norrtälje

Vuxenpsykiatrin i Norrtälje har flera behandlingsenheter för dig som är i behov av specialiserad psykiatrisk vård.

Så söker du psykiatrisk vård

Är du behov av psykiatrisk hjälp bör du i första hand vända dig till din vårdcentral. De flesta får hjälp där. Om läkaren på vårdcentralen bedömer att du behöver specialiserad vård kan du få en remiss till oss.

Du kan också kontakta mottagningen själv och göra en så kallad egenanmälan. En egenanmälan leder till att du antingen får en tid för ett första bedömningssamtal eller att du hänvisas till annan vårdgivare.

Här finner du mer info o kontaktuppgifter till oss

Mottagning för unga vuxna

Här får du som är i åldersgruppen 16-24 år hjälp. Du kan söka hit för vilket problem som helst. Vanliga symtom som vi behandlar:

  • Nedstämdhet
  • Ångest
  • Andra former av psykisk ohälsa

Här hittar du all info om oss samt kontaktuppgifter

Här hittar du vår folder om våld i nära relation
Till Trygghet och säkerhet
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.