Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tonårsparlören 2021

Hur mycket ska man egentligen oroa sig?

Bild på en bok

Tonårsparlören

Ska man bjuda tonåringar på alkohol hemma?
Måste man sitta och vänta tills de kommer hem på natten?
Vad gör man när tonåringen inte gör som man kommit överens om?
Och hur mycket ska man egentligen oroa sig?

På sajten hittar du samtliga texter från boken på såväl svenska, engelska, somaliska, arabiska, dari, tigrinja och lätt svenska samt som ljudbok på svenska, engelska och somaliska. Där kan du också beställa den tryckta boken. www.tonarsparloren.se.

Bakgrund till kampanjen

Tonårsparlören är en handbok med fakta och tips som syftar till att underlätta samtal om alkohol mellan föräldrar och deras barn. Veckan före valborg postas boken till vårdnadshavare med barn som fyller 14 år under året. I snart 20 år har boken Tonårsparlören guidat tonårsföräldrar i frågor om ungdomar och alkohol. Trygg i Norrtälje kommun har under flera år varit delaktiga till spridning av fakta och tips utifrån Tonårsparlören riktat till föräldrar och andra viktiga vuxna kring barn och unga.

Syfte med kampanjen

Underlätta samtal om alkohol mellan föräldrar och deras barn. Nå ut till föräldrar och vårdnadshavare genom våra kanaler och på så sätt få en stor spridning. Gå ut med informationen inför Valborg då det är en stor riskperiod för just ungdomars alkoholdebut och ökad konsumtion.

Är du orolig för din ungdom gällande alkohol och – eller droganvändning kontakta Mini Maria för rådgivning. Du hittar kontaktuppgifter till MiniMaria - mottagningen här.

 

 

Till Trygghet och säkerhet
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.