Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Om coronaviruset, covid-19

Norrtälje kommun och Kommunalförbundet sjukvård och omsorg följer Folkhälsomyndighetens och Region Stockholms rekommendationer. Nulägesbilden uppdateras dagligen klockan 16.00.

Aktuella råd och riktlinjer

 • Symtom? Stanna hemma och testa dig • Undvik trängsel • Vaccinera dig • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten • Res så smittsäkert du kan

Nulägesbild 18 januari

Norrtälje sjukhus tillbaka i förstärkningsläge efter stor ökning i covidflödet

En kraftig ökning av antalet covidpatienter gör att Norrtälje sjukhus går till förstärkningsläge från och med tisdagen den 18 januari.

Förstärkningsläge är det andra av tre beredskapsnivåer som används nationellt och innebär att en särskild sjukvårdsledning vidtar åtgärder för förstärkning av vissa viktiga funktioner. De olika beredskapsnivåerna kan vid behov användas lokalt på sjukhus eller för hela Region Stockholms sjukvårdsorganisation

Läs mer på vårdbolaget Tiohundras webbsida.

Drive in-test för covid-19

I Norrtälje stad finns det en drive-in-test för covid-19 på Gustav Adolfs väg 53, utanför Sportcentrum. Du åker med bil till den drive-in-station du har bokat tid på och tar provet på dig själv eller ditt barn, fortfarande kvar i bilen.

Provtagningen på drive-in-test bokar du först via appen Alltid öppet – alltså innan du åker bil dit. Provsvar får du via SMS inom 48 timmar. Du får alltså inte provsvaret på vaccinationsmottagning i Sportcentrum, där du endast vaccinerar du dig. Det är viktigt att du inte går in på vaccinationsmottagningen när du har symtom och riskerar att sprida eventuell smitta vidare.

Läs om provtagning för covid-19 på vår webbsida.

Antal bekräftade fall av covid-19

I dagsläget uppgår antalet laboratorietestade fall av covid-19 i Sverige till totalt 1 657 611, varav 417 548 fall i Stockholmsregionen. Folkhälsomyndigheten rapporterar in nya siffror tisdag – fredag samt för regionsvis på torsdag.

Källa: Folkhälsomyndigheten 2022-01-18

Dessa råd, rekommendationer och restriktioner gäller just nu

Via länken nedan hittar du en enkel sammanställning av de förbud, råd och rekommendationer som gäller för dig som individ just nu.

På Krisinformations hemsida finner du information kring smittminskande råd som gäller just nu. 

Ta del av information från myndigheterna:
Håll dig uppdaterad och följ råden

Senast ändrad: 2022-01-18
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.