Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Aktiv Senior - Öppen arena

Aktiv Senior - Öppen arena är en hälsofrämjande och förebyggande aktivitet som riktar sig till seniorer 65+.

Aktiv senior, kostnadsfri gruppträning på Norrtälje sportcentrum hösten 2019.

Aktiv Senior – Öppen arena

Aktiv Senior – Öppen arena är ett samarbete mellan RF-SISU Uppland, Norrtälje kommun och Kommunalförbundet sjukvård och omsorg Norrtälje samt föreningslivet i Norrtälje kommun.

Vi vänder oss till målgruppen 65 år och äldre som i dag inte är fysiskt aktiva och vill komma igång att röra på sig tillsammans med andra. På denna gruppträning läggs fokus på balans, rörlighet, styrka men även kondition.

Fysisk aktivitet och rörelse är en viktig del av ett friskt och aktivt liv och för att vi som människor ska kunna fortsätta leva ett rikt liv och hålla oss friska längre.

Fördelar med fysisk aktivitet och Aktiv Senior

Både den fysiska och psykiska hälsan ökar med Aktiv senior. De positiva effekterna av fysisk aktivitet och träning är i princip de samma för äldre personer som för yngre. Det finns ingen övre åldersgräns för träningseffekt. Fysisk aktivitet kan förbättra: 

  • fysisk funktion för äldre, exempelvis gånghastighet, styrka och balans, vilket ökar möjligheten till hälsosamt åldrande och att bibehålla självständighet i vardagslivet.
  • Fysisk aktivitet ger omedelbara effekter. Ett enda pass med fysisk aktivitet med måttlig intensitet kan ge förbättringar avseende bland annat stämningsläge, kognition och blodsocker.
  • Aktiv Senior främjar också psykisk hälsa bland äldre. Man bryter en ensamhet och isolering och deltar i ett sammanhang tillsammans med andra.

Våren 2022

Aktiv Senior är ett samarbete mellan RF-SISU Uppland, Norrtälje kommun och Kommunalförbundet sjukvård och omsorg Norrtälje samt Norrtälje Gymnastikförening. I år samverkan vi även med våra lokala Friskis& Svettis genom att hyra lokaler hos dem.
 

Nu har vi startat upp vår uppskattade Aktiv Senior i Norrtälje kommun igen efter pandemin!

 
  • Norrtälje: Tisdagar kl 12.30 - 13.30 i Friskis och Svettis lokaler Hangaren i Norrtälje
  • Älmsta, Väddö: Torsdagar kl 12.30 - 13.30 i Friskis och Svettis lokaler i Älmsta, Väddö.
 
Träningen är kostnadsfri och ingen föranmälan behövs.
 
Vi samverkar även med lokala idrottsföreningar och kommer på så vis kunna erbjuda prova på aktiviteter - allt för att få fler att upptäcka rörelseglädjen
 
Vi kommer självklart fortsätta följa restriktioner och rekommendationer och träningen anpassas så att den kan utföras smittsäkert och utifrån varje deltagares förmåga.
 

Har du frågor eller funderingar så ta gärna kontakt!

 
Linda Wrangell Sjögren
Folkhälsosamordnare
Tel: 0176 - 714 01 eller 073 - 558 24 11
E-post: linda.wrangell-sjogren@norrtalje.se
 
Välkomna! 
Till Trygg i Norrtälje kommun
Senast ändrad: 2022-03-02
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.