Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vuxna på byn – Trygg vuxen

Föreningslivet och kommunens bästa och viktigaste sociala engagemang för barn och unga i Norrtälje - ”Vuxna på byn - Trygg i Norrtälje” .

Bild på tre vuxna med reflexvästar med texten trygg vuxen Norrtälje kommun.

”Vuxna på byn” (vuxenvandra), är en samverkan mellan kommunen och föreningslivet och bygger på att vi hjälps åt med vuxennärvaro på stan i samverkan med fältarna och områdespolis.

Generellt är ungdomar positivt inställda till ”vuxna på byn”, de vet att det är föräldrar/vuxna som de kan komma fram till om de vill något och att "de trygga vuxna" finns där för dem under kvällen vid behov. För en del ungdomar kommer detta kanske vara den bästa kontakten med en vuxen under hela helgen.

  • Föreningen utser minst 3 personer över 20 år att delta/ vara ute och gå tillsammans på de utsatta datumen.
  • Föreningen väljer själva hur ofta samt hur många gånger man kan/vill vara ”Vuxna på byn” och skapar tillsammans med ansvarig från kommunen ett schema över vilka datum man har möjlighet att bidra med närvaro.
  • De "trygga vuxna" träffas på en vald plats kl 20.00, kontaktar då fältsamordnare som arbetar under kvällen och avslutar sedan ca 23.00.
  • Föreningen får en telefonlista med viktiga nummer, här finns också formulär man fyller i efter varje genomfört tilfälle. 
  • Föreningen får ett ekonomiskt bidrag för insatsen så samtidigt som föreningen är ute och promenerar, får frisk luft och en trevlig samvaro med andra föräldrar/tränare och möter våra unga på stan – så får föreningen också ett bidrag på 800kr/tillfälle till sin förening/lagkassa.
  • Föreningen gör en social insats genom att finnas nära tillhands för våra unga i utemiljöer och föreningen kommer att bidra till ökad trygghet för barn och unga - alla i Norrtälje kommun.
  • Föreningen samverkar med polisen, ordningsvakter och våra fältsamordnare. Föreningen kommer att kunna ta kontakt med dem löpande under kvällen.
  • Er egen personliga hemförsäkring är den som gäller. ”Vuxna på byn- trygg i Norrtälje” har ingen försäkring.
Kontakt
Till Trygg i Norrtälje kommun
Senast ändrad: 2022-04-06
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.