Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Tobaksfri skoltid

Alla våra barn och ungdomar i Norrtälje kommun har rätt till en tobaksfri skoltid. Sedan 2012 arbetar vi aktivt med både grundskola och gymnasieskola för tobaksfri skoltid.

Tobaksfri skoltid

Tobak på agendan

Tobaksbruk är en av vår tid allra största hälsorisker. Det finns även en stark koppling mellan tobaksbruk och konsumtion av andra droger. Att testa röka är ofta en gränsöverskridande handling när man är ung. 

Det finns ett stort nationellt stöd för arbetet i denna fråga, då regeringens ANDT (Alkohol Narkotika Dopning Tobak)- sekretariat har skrivit in tobak som ett av målen i den nationella ANDT- strategin. 

Samverkan kring tobaksfrågan

I vår kommun är Trygg i Norrtälje kommun samordning och utvecklingsansvarig i detta förebyggande arbete. Fokus ligger på arbetet med våra skolor och fritidsgårdar. Sedan 2012 arbetar grundskola, gymnasieskola och våra fritidsgårdar aktivt mot tobak. 

Vi har en bra samverkan med flera olika aktörer inom området. Miljö och hälsoinspektörerna som utövar tillsyn på våra skolgårdar, är en viktigt kugge i det förebyggande arbetet samt de inspektörer som vi samverkar med i kontrollköp av tobak i våra butiker.

Sedan 1993 har det varit förbjudet att röka på skolgårdar i Sverige. 

Kontakt
  • Sofie Ahlholm - Folkhälsostrateg, Trygg i Norrtälje kommun
  • 0176 746 69, 070 639 08 14
  • Hantverkaregatan 20, 761 28 Norrtälje
Här kan läsa vidare om vårt arbete i grundskolan och på Rodengymnasiet
Till Trygg i Norrtälje kommun
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.