Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Information för dig som är nyanländ

Under vissa tider på vardagar kan du som nyanländ få information och stöd av integrationsassistenter. Du kan få information om hur man ansöker om ekonomiskt stöd, bostad eller plats i skola och förskola. Du kan även få information om hälso- och sjukvård, hur man kontaktar arbetsförmedlingen, försäkringskassan och bank.

Drop in

Vi är flerspråkiga och saknar vi adekvat språkkompetens beställer vi tolk.

Öppettider

  • Måndag: 13:00-15:00
  • Tisdag: Stängt
  • Onsdag: 13:00-15:00
  • Torsdag: 13:00-15:00
  • Fredag: 13:00-15:00

Plats

Hantverkargatan 20 vid busstorget i Norrtälje.

Samhällsorientering

Samhällsorientering är en kurs som ger dig som nyanländ kunskap om hur det svenska samhället fungerar och om dina rättigheter och skyldigheter.

Läs mer om samhällsorientering här

Tematräffar

Norrtälje kommun anordnar återkommande tematräffar med mer kommunspecifik samhällsinformation, ofta med en inbjuden föreläsare. Mer information om kommande tematräffar kan du få i Facebookgruppen ”Välkommen nyanländ till Norrtälje kommun”, eller fråga våra integrationsassistenter under Drop in.

VIDA Nordost

VIDA Nordost är en samverkansmodell mellan det offentliga och det lokala civilsamhället i Österåkers-, Täby och Norrtälje kommun. VIDA matchar nyanlända personer med olika civilsamhällsorganisationer för att ge möjlighet att utöka sitt kontaktnät, prata svenska till vardags och förbättra sin hälsa. Den nyanlände matchas till en fritidsaktivitet utifrån sina egna önskemål, behov och intressen. Det kan till exempel vara hantverk, natur-, sport- eller kulturaktiviteter. Att delta i en aktivitet är frivilligt och kostnadsfritt för deltagaren.

För att delta i VIDA behöver du ha en upprättad kontakt med en socialsekreterare på socialförvaltningen. Är du intresserad av en VIDA aktivitet och har en upprättad kontakt med en socialsekreterare kan du kontakta din socialsekreterare för med information.

Facebook

I Facebookgruppen Välkommen nyanländ till Norrtälje kommun kan du få information om kommande tematräffar, avvikande öppettider för Drop in och övrig information som kan vara av intresse för dig som nyanländ.

Här hittar du Facebookgruppen Välkommen nyanländ till Norrtälje kommun

Till Stöd och hjälp
Senast ändrad: 2020-09-25
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.