Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Det här kan du göra kring flyktingsituationen

Det finns flera olika sätt som du kan hjälpa till på. Du kan till exempel bli familjehem, jourhem, fadder eller god man. Möjligheter att hjälpa till och stötta via insamlingar eller genom frivilligarbete finns vid våra frivilligorganisationer.

Familjehem

Ett familjehem är en familj som tar emot barn eller ungdom, i sitt hem för en längre tid– ibland blir det hela barnets uppväxt.

 Läs mer om familjehem.

Jourhem

Som jourhem tar du emot barn eller ungdom i ett akut läge. Barnet eller ungdomen ska vara en del av familjen och jourhemsföräldrarna ska stötta barnet i allt den behöver, både känslomässigt och praktiskt. 

Läs mer om jourhem.

Fadder

En fadder skall fungera som guide i det svenska samhället. Faddern skall berätta om t.ex. sociala koder och normer samtidigt som man umgås, utbyter kunskap och har kul.

Läs mer om fadderverksamheten.

God man

En god man är ett stöd för barn under 18 år som inte har sin vårdnadshavare i Sverige. Överförmyndarnämnden i Täby rekryterar gode män. Kontakta Överförmyndarnämnden.

 ofm.sthlmnordost@taby.se

Mitt företag kan hjälpa till

Ensamkommande ungdomar och vuxna i kommunen är i behov av praktikplatser och extrajobb. Hör av till dig till oss på Kontaktcenter via e-post: flyktinghjalp@norrtalje.se  eller ring: 0176 710 00.

 

Till Stöd och hjälp
Senast ändrad: 2022-09-19
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.