Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vanliga frågor du kan få på intervjun

På en arbetsintervju kommer du att få frågor om dig själv och varför du sökt jobbet. Det är bra att du är förberedd på dessa. Du kan öva genom att fundera ut lämpliga svar på några exempel som vi tar upp här.

Varför har du sökt detta jobb?

Börja med att tala om varför du är intresserad av att arbeta på detta företag och varför du är lämplig för tjänsten. 

Vad har du arbetat med förut?

Börja berätta om de arbetsuppgifter som passar till den tjänst du nu sökt till. Beskriv gärna andra uppgifter som varit roliga eller som varit betydelsefulla för dig.

Har du inte arbetat förut så har du kanske erfarenhet av sommarjobb eller extra arbete.

Berätta om dig själv!

En av de vanligaste frågorna. Ta med det du anser vara relevant. Det är lätt att sväva iväg men försök att få med det viktigaste från arbetslivet, utbildningar och intressen.  

Vilka är dina starka och svaga sidor?

Berätta om dina starka sidor genom att ge exempel. Välj ut några goda kunskaper och erfarenheter som går ihop med tjänsten du sökt till. Nu har du möjlighet att berätta varför du är lämplig till tjänsten.  

När det gäller dina svaga sidor ska du välja något ofarligt. Försök att förvandla svagheterna till styrkor, något positivt.

Vad gör du om fem år?

Frågan besvarar vad du eftersträvar och var du befinner dig på företaget om några år. Kanske har du som mål att bli befordrad eller att du är en trogen anställd som trivs med tilldelade arbetsuppgifter utan större förändringar.

Varför ska vi anställa just dig?

Nu har du tillfälle att hjälpa intervjuaren att säkerställa att du är rätt person för tjänsten. Om du inte fått tillfälle att få med allt som du förberett dig för eller om du vill förtydliga något så är det sista chansen.

Till Stöd och hjälp
Senast ändrad: 2014-12-01
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.