Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Frågor du kan ställa på arbetsintervjun

På en arbetsintervju är det oftast du som svarar på frågor - men självklart ska även du få svar på saker du undrar över. Här får du tips på saker att fråga om för att visa intresse för arbetsgivaren och jobbet du söker.

Hur kommer det sig att denna tjänst blivit ledig?

Det är bra att känna till vad som hände med föregångaren samt ta reda på om det är en visstids- eller tillsvidareanställning.

Vilka förväntningar har ni på den som får tjänsten?

Här har du möjlighet att höra om du kan leverera det arbetsgivaren önskar.

Vad har ni för framtidsplaner?

Det kan vara intressant att veta om det är några större omstruktureringar på gång och hur personalbehovet då kommer att se ut. Frågan ger också tillfälle att höra sig för om utbildningsmöjligheter.

Hur lång är rekryteringsprocessen?

Om du får jobbet, behöver du veta när arbetsgivaren vill att du ska börja. Om du redan har en anställning behöver du ta reda på hur lång din uppsägningstid är.

Vilka är mina arbetstider?

Inom många yrkesområden förekommer fasta arbetstider och att arbeta enligt schema. Det förekommer också flextid och möjlighet att arbeta hemifrån. Det kan vara bra att veta vad som gäller just för dig.

Finns kollektivavtal?

Om företaget är anslutet till kollektivavtal medför det en tryggare anställning. Bland annat får du ta del av olika försäkringar, sjuklön, semester och tjänstepension. 

Fråga inte om lön

Frågor om lön och övriga förmåner bör du inte ta upp vid första mötet. Om arbetsgivaren däremot tar upp frågorna kan du ställa mer ingående frågor.

Till Stöd och hjälp
Senast ändrad: 2014-12-01
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.